Viktor Hovland – Norges nye golfyndling

Det er noe som skjer i norsk golfsport om dagen. Etter langsiktig arbeid i flere år, gode utdanningsmuligheter for dem som trene golf på heltid og satsing og spill mot de beste, så har endelig resultatene kommet.

Resultatet heter foreløpig Viktor Hovland.

I 2018 presterte han den utrolige bragden å vinne den prestisjetunge golfturneringen US Amateur Championship! Dette er en årlig turnering som åpner dører for dem som presterer høyt uten å ha blitt profesjonell. Som kjent er det fort ingen vei tilbake om man har blitt profesjonell, og det er nå man kan begynne å spille om de store pengepremiene.

Men seieren i US Championship slo absolutt ikke ned som en bombe. Gutten hadde allerede vunnet Europatouren og hevdet seg på høyt nivå. Og det ser ut som det å ta flyttelasset over dammen er det som skal til. Som College-spiller i Oklahoma så tidlig som i 2016, tok han allerede da store steg i riktig retning. Ennå ikke fylt 20 år var han godt i gang med det som senere skulle bli springbrettet mot større høyder.

Da han i tillegg slå banerekorden på Estland Golf & Country Club, da det ikke rart folk fikk øynene opp for den unge mannen.

Oppvekst og golfinteressen

Viktor kommer fra Drøbak, der han er vokst opp med foreldre og søsken. Da han var 16 år vant han sitt første norgesmesterskap, som spiller for Miklagard Golfklubb.

Viktor slår gode jernslag som han legger tett opp mot green. Derfra er det putting som gjelder, noe han takler svært godt. Han er en mester på å slå birdies, altså 1 under par. Dette fører han ofte høyt opp på listene.

Forbilder

Viktor Hovland har en positiv utstråling og minner mange om Rory Mcllroy. Andre sier han har en selvtillit som nesten virker unorsk. Og kanskje man må legge fra seg jantelover og formaninger om man skal presentere i golf. Man får liksom by på seg selv, og slippe seg løs. Det er først da man spiller god golf. Så golf at han nå er klar for Masters.

Utsikter

Det er mye som går godt for Viktor Hovland for tiden. Samtidig som han drar inn sponsoroppdrag og penger, så fungerer det også godt på golfbanen. Det gjør det ikke verre, når han i tillegg presterer til 32. plass i sin aller første Masters. Da er det naturlig at amerikansk TV kastet seg over han for å få intervju. Sammen med Tiger Woods, for øvrig årets soleklare vinner, ble intervjuet sendt i beste sendetid.

Ikke proff ennå

Viktor Hovland står ovenfor noen store valg. Enten å bli profesjonell nå eller fullføre College i Oklahoma. Valget er ikke enkelt, men mye tyder på at han velger å bli proff. Dette fører han opp i en divisjon med spillere som Rickie Fowler og Vijay Singh.

Avgjørelsen handler om viktige poeng som kan samles som proff og ikke amatør. Tiden viser hva han velger.

Spennende for Norsk Golf

Vi kan godt si at norsk golf er i vinden i dag, og det takket være en ung kar fra Drøbak utenfor Oslo. Kunne han fått Norge på verdenskartet når det gjelder golf, hadde det vært en stor prestasjon.

Kun Henrik Bjørnstad har tidligere klart å kvalifisere seg for PGA Tour, så nå er det sannelig på tide igjen.

Om golfballene går fra tee til green på slag under par så kan denne sesongen og de kommende bli svært spennende for alle som interesserer seg for norsk golf og norske golfspillere.