Norges mest populære hull

Spiller du golf er du helt sikkert opptatt av utfordringene man kan få på en dag med golf. Flott fairway med hindringer som trær, bakker, høyere gress samt velplasserte vannhull og sandgroper, gjør golfbanen til en spennende utfordring.

Men det er når man nærmer seg hullet at alt skal avgjøres. Det gjelder å ha nervene i kontroll og ikke skjelve på hendene. Uansett om man har hundrevis av heiende tilskuere eller det bare handler om personlig bestenotering, så er putten like vanskelig hver gang. Men det er ikke alltid det er det siste hullet som er mest populært. Hvert fall ikke blant norske golfspillere.

Besøk Golf Guiden for å finne ut mer.

Her vil man ikke bare finne Norges mest populære hull, men en oversikt over golfbaner i nærheten. Dette kartet er svært nyttig når man er ute og reiser. Har man tid til overs for en runde med golfkølla, så er det bare å slå opp på siden. Etter hvert blir man kjent med flere golfbaner rundt om i landet, hvor man kan få prøvd seg på alt fra driving range slag til pitching og putting.

Senter for golf

Noen av de aller mest populære stedene å spille golf, er innendørs. Det finnes flere slike senter i Norge, hvor man kan praktisere golfslagene sine på en virtuell golfbane. Dette er jo også svært komfortabelt, da man bare kan legge ball etter ball på pegen og finjustere teknikken til slaget sitter. Med kort vei til servering av drikke og enkle retter, og med utleie av utstyr om man måtte behøve det.

Det er ingen hemmelighet at i og rundt Oslo finner vi de fleste sentrene. Men har du forvillet deg til Svalbard så fortvil ikke. På Longyearbyen Golfklubb kan du nemlig spille golf året rundt. Her får man Full Swing simulator med animasjon av fairway i deilige omgivelser.

Vil man spille golf i historiske omgivelser, er Stiklestad stedet. Her kan man selvfølgelig spille på stedets utendørs golfbane, men ønsker man bare å slå i vei på en tørrlagt matte har stedet også simulatorer.

Den golfklubben med flest simulatorer er likevel Bergen Golfsenter. Her har de 14 ulike simulatorer å slå seg løs på. Her kan man få golf-kurs, spesialtilpasset utstyret og sjekke resultatene når det måtte ønskes. Bergen Golfsenter har plass til alle som vil teste sine ferdigheter med kølla i hånd.

Norges mest populære golfhull

Er man likevel ute i det fri, er det deilig å gå noen runder på golfgreenen land og strand. Her er topp fire av de mest populære golfhullene i Norge:

• 2. hull på Atlungstad Golfbane
• 6.hull på Larvik Golfbane
• 5. hullet på Asker Golfbane
• 4. hull på Mjøsen Golfbane

Har du lyst å oppleve magien det er å gå en runde på en golfbane i Norge, bør du ha medlemskap og handicap. Det kan man få ved å melde seg opp på nybegynnerkurset kalt Veien til Golf. Det handler ikke om å kjøre Volkswagen Golf på veien, så det er sagt.

Sammendrag

Det er mange som elsker sporten golf i Norge, selv om den langt i fra kan måle seg med langrenn og fotball. Men tro det eller ei, vi finner golfbaner fra Svalbard i Nord til Lindesnes i Sør.

Innendørs golfspill er også populært når vinden blåser kuling utendørs og snødrevet skjuler alle spor. Selv Svalbard har muligheter for dem som vil spille golf, selv om de fleste golfsentrene ligger på Østlandet. Golfsentre og utendørs baner gjør at golfinteressen er i ferd med å ta helt av også i Norge.

Er golf en spennende sport for deg, ta kontakt med en golfklubb nå for å komme i gang.