Noen golfrekorder du kan prøve deg på

Golf er en sport som passer de fleste. Det er en sport man kan daffe rundt på snauklipte gressplener og raffinere sine ferdigheter uten alt for mye mas. Har man i tillegg en golf-bag eller en som gidder å dra med deg på banen, så kan du føle deg akkurat som en av legendene i sporten slik som Jack Nichols, Phil Mickelson, Tutta eller en av disse rekordholderne.

Slagkraft

Med dette slaget slo Ryan Winther i 2013 rekorden for verdens største hastighet oppnådd ved å slå til en golfball med en Drive kølle. Farten ble målt til 349 km/t, noe som er fortere enn en topptrimmet Porsche 911 med 500 HK.

Ung toppspiller

Tiger Woods var likevel den yngste som noen sinne har vunnet US Masters. I 1997 var har så vidt fylt 21 år da han vant med god margin. 24 år etterpå vinner han fortsatt, sin 15. major er i boks.

Yngste hole-in-one spiller

Det er likevel bare svært få som kan prøve seg på denne rekorden. Det var nemlig 4 år gamle (og 195 dager) gamle Christian Carpenter som spilte ett slag mange nok vil kalle nybegynnerflaks. Ballen suste rett i hullet fra 100 meter.

Lengste golfslag

Det lengste golfslaget som er målt er med en Drive. Tim Bruke er mannen, og ballen suste nesten 400 meter før den landet. Slaget traff ballen perfekt, noe som helt klart trengs på verdens lengste golfbane, nemlig Jade Dragon Snow Mountain banen med sine 7816 meter. Banen er en par -72 bane med lange distanser.

Når det gjelder putter, er det et slag på over 120 meter som gjelder. Rett i hullet.

Færrest slag

Når man skal gå en hel runde på golfbanen, er det gjerne det 18-hulls banen som gjelder. Her er det amerikaneren Jim Furyk som har rekorden, nemlig 55 slag. Banen var lagt opp med par -71 slag, men denne dagen i 2012 gikk alt perfekt. For unge spillere er det igjen Christian Carpenter som briljerer. Han har gått en kortbane med 18-hull på kun 54 slag.

Disse er enten veldig gode eller profesjonelle golfspillere, men når det kommer til de neste rekordene så er det muligheter for hvem som helst. Likevel er rekordene nokså utrolige.

Lengste golfkølle

Om det skulle være noe tvil, det er lengden det kommer an på. Hvert fall for en amerikaner fra Texas. Han har laget verdens lengste golfkølle som måler hele 7 meter og kan slå golfballen hele 80 meter. Men hvorfor i alle dager gjør han dette? I reportasjen forklarer han at formålet er å samle inn penger til veldedighet.

Flest sjongleringer med golfball

Å sjonglere er noe mange klarer å lære seg etter øving enten man bruker appelsiner, baller eller hva som måtte komme i gode for formålet. Men å sjonglere golfballer med en golfkølle er nok for de spesielt interesserte. Rekorden holdes av en ivrig golfspiller som elsker å sjonglere. I 1 time og 37 minutter sjonglerte han ballen på golfkøllen uten stans.

Enda mer utrolig er kanskje denne rekorden. En svoren triatlon utøver elsket også å sjonglere. Det utrolige var at han kombinerte de to. Samtidig som han svømte 400 meter, syklet 26 km og løp 6 km, sjonglerte han også tre baller i luften. Utrolig nok holdt han ballene i lufta og endte heller ikke opp på siste plass.

Oppsummering

Golf er en utrolig sport som bare noen få er så heldige å bli gode i. Men golf er så mye mer. Kanskje kan du klare en rekord ingen andre har tenkt på før. Kanskje får du plass i Guiness Rekordboka du også?