Golfinteressen i Norge

Ser man på golfinteressen i Norge, så er den egentlig mye større enn man skulle tro. Det er mange grunner til at vi kan konkludere med det. Golf er likevel et spill man først og fremst forbinder med USA, selv om den oppstod i Skottland for mange hundre år siden. Til å være et langstrakt land langt oppi nord med snø halve året, er det derfor utrolig at golfinteressen fanger såpass vidt:

• Norges Golfforbund (NGF) ble stiftet tilbake i 1948
• Det finnes over 180 golfklubber i landet
• Det fins golfklubber med bane i hvert eneste fylke, også Svalbard
• Omtrent 100.000 medlemmer av NGF
• Kvinneandel på 24%
• 5. største særforbundet i norsk idrett

Norges Golfforbund er godt organisert med egne virksomhetsplaner og styre. De har utgitt en lov-plan og leverer årsrapport hvert år.

Høres golf ut som en sport for deg, bli medlem av NGF!

Hva må til for å begynne med golf?

Gjennom NGF vil man bli introdusert til et nybegynnerkurs det er lurt å delta på. Det kalles Veien til Golf, og vil gi deltakerne et kurs i grunnleggende etikette, regler og spill-teknikk. Etter innføringskurset får man prøve seg på banen for å se om golf kan få fram inspirasjonen hos deltakerne.

Å spille golf krever ikke mye kondisjon, selv om at det viser seg at de som lykkes best også holder formen på topp. Men golf er et presisjonspill og krever mange timer med trening. Selv om basisferdighetene helt sikkert ligger til grunn, så er det så mange fasetter og teknikker som skal innøves før man klarer å gå en bane tilnærmet par.

Er det golf man vil holde på med, er det også mulig å lære golf på skolen. Der får man trent på mange grunnleggende ferdigheter man trenger som golfspiller. Golf handler jo ikke bare om å treffe ballen, men man skal kombinere både balanse og koordinasjon samtidig som man er fullt konsentrert. Med golf i skolen lærer man å ta ansvar for egen trening.

Men det er aldri for sent å begynne å spille golf. Selv som godt voksen er det mulig å spille golf. Og man blir i tillegg kalt for senior (etter fylte 50). Seniororganisasjonen NSG samarbeider internasjonalt også.

Funksjonshemmede har også mulighet til å spille golf. Det er flott at en så internasjonal idrett også ivaretar funksjonshemmedes rettigheter, enten man er synshemmet, utviklingshemmet eller lignende. Dersom man har en bevegelseshemning, vil hjelpemidler bli tildelt for å gjøre golfspillingen enklere.

Bonuser ved å være medlem av NGF

Når man har blitt medlem av Norges Golfforbund kan man spille golf på golfbanene i Norge. Diverse rabatter vil bli gitt for dem som er medlem, både på utstyr og tilbehør. Hvert medlem for også en utgave av magasinet Norsk Golf.

Man får også muligheten til å delta i NM. Norgesmesterskapene fordeler seg i forskjellige grupper, men er åpent for alle som har gyldig medlemskap i en klubb som er tilknyttet Norges Golfforbund. NM varer vanligvis i 3 dager en gang på sommerhalvåret.

Oppsummering

Norges Golfforbund er organisasjonen som knytter alle golfklubbene sammen. Det gjør det enklere å samarbeide over fylkesgrensene og arrangere mesterskap for å blant annet kåre Norges beste golfspiller hvert år.

NGF er åpent for alle, selv funksjonshemmede, og har en stor oppslutning i det norske folk. Som det femte største forbundet i Norge, er det virkelig mange som elsker golf. Interessen øker også i takt med at norske spillere hevder seg på verdenskartet. Kanskje er Viktor inspirasjonskilde til at enda flere melder seg inn i Norges Golfforbund den kommende tiden.