Golf sitter mellom øra!

Selv om golf er en idrett som spilles på flere kilometer lange baner, er det ofte mellom øra det sitter. For klarer man ikke å fokusere, kan nøyaktighetsspillet golf bli vanskelig. Det kreves både konsentrasjon, fokus og mental stabilitet for å kunne prestere når det gjelder.

En av golfhistoriens pionerer og legendespillere, Robert Jones uttalte en gang dette:

Golf er en sport som avgjøres på en liten bane, nemlig avstanden mellom ørene dine! (fritt oversatt).

Og for den eneste som har vunnet Grand Slam er dette nok helt avgjørende. Så hvordan kan man trene seg opp til å bli en kald og beregnende golfspiller. Her skal vi se på noen teknikker.

Konsentrasjon

Det å være konsentrert handler egentlig om å være bevisst sine ufeilbarlige mangler. For det å holde på en tanke kan være vanskelig, når tanker i seg selv bare dukker opp uten forvarsel. Alt som man ikke trenger å tenke på akkurat når man skal trene, øve teknikk eller putte på greenen, vil presse seg på.

For å trene på å holde konsentrasjon, er det viktig å vite at det å holde fokus koster energi. Skal man derfor spille lange pass er det viktig å få i seg næring. Det kan være smart å ha godt med drikke og noen enkle matbiter tilgjengelig (energibar eller oppskåret wraps).

Fjern alle ting som kan få deg til å miste konsentrasjon. Kanskje du skal legge bort telefonen eller smartklokken for en stund, bare for å øve på å holde på konsentrasjonen.

Å holde konsentrasjonen kan også bedres ved å ha en samtale gående med seg selv. Det kan være repetitive ting eller selvoppmuntrende prat.

Levere når det gjelder

Det kan hende man er en konge på trening men ikke får det til i konkurranse. Hva er det som skjer i de to situasjonene er helt avgjørende. Det kan hende man tar golf for alvorlig. Når man skal putte for en eagle, og i stedet ender opp med en dobbel bogey.

Noen golfspillere er født med evnen å ikke bli nervøs når det gjelder. Andre feiler gang på gang. Det kan godt hende en som feiler egentlig har et større talent eller kapasitet, men klarer ikke å få det til når det gjelder som mest.

Men går det an å trene seg opp til å bli en bedre golfspiller når det gjelder som mest?

Mye handler om visualisering. Dette er kanskje noe man vil gjøre før man havner i situasjonen, ved å forberede seg på den virkelige oppgaven.

Noe som slike spillere ofte opplever er at de for det til på trening men ikke når det gjelder. Det kan være lurt å gjøre treningssituasjonen lik konkurransesituasjonen. Det betyr å ha tilskuere eller støyende elementer. Når man gjør dette til en vane, vil man kunne holde konsentrasjonen bedre når det gjelder.

Vi ser at de to tingene henger sammen. Men når man blir nervøs, så er det lett å fokusere feil. Alt man trente på forsvinner liksom fra hjernebarken. Har man visualisert godt og trent som om det var det viktigste slaget i karrieren, så kan man overvinne nervøsitet og feilslag.

Konklusjon

For å bli god i golf kreves det at man trener mange øvingstimer. Det er ofte konsentrasjon og nervøsitet som kan gjøre suksess til falitt. Men det går an å trene på disse tingene. Det å konsentrere seg på noe viktig, kan være vanskelig om man gjør repetitive ting slik som trening. Får man ikke trent nok, faller man etter og blir ikke like god som de andre.

Å trene på å spille karrierens viktigste slag, kan være viktig, og kan utføres med at man har mange tilskuere eller spiller mot en man sliter med å slå. Dessuten er det viktig å få i seg nok næring gjennom mat og drikke.