Golf på de mest utrolige stedene

Som regel satser man på å spille golf på en landlig bane i nærheten av en by eller tettsted. I Norge er det faktisk mange golfbaner rundt om i landet, mange av dem er likevel rundt om på Østlandet. Faktisk rangeres Miklagard Golfbane i Akershus som en av Nordens beste.

Det fører oss til mer ekstreme golfbaner. De fins ute i verden. Men vi kan også by på noen utrolige golfbaner her hjemme.

Svalbard

Man er ikke en aktet øy langt nord i Arktis uten å ha fasiliteter som golf. Og det er kanskje ikke så rart at akkurat Svalbard har det. Flere og flere turister finner nemlig veien hit. For nå er det bare å sette seg på et fly fra Tromsø eller ta et cruise hele veien. På cruise kan man jo også praktisere golfslagene sine på veien dit.

Longyearbyen er stedet og klubben holder til innendørs med to simulatorer. Foruten ekstrem kulde, er det mulighet til å møte isbjørn og ville dyr. Derfor ville golf ute i det ville vært forbeholdt dem som hadde en rifle med seg i golfbaggen. Tar du likevel med noen golfballer på en av utfluktene, vil du garantert være en av svært få som har spilt golf nord for 78 breddegrad. I stedet for golfbilen finner du her komforten i å bli fraktet rundt med en snøscooter.

Men vil du møte ville dyr, kan du reise mye lenger sør.

Golf in the Wild

Dra til Sør-Afrika og spill safarigolf med krokodiller og antiloper. Det er nemlig Hans Merensky golfbanen som er åstedet for denne golfbanen. Hans Merensky var en kjent geolog og vitenskapsmann som levde fra 18 -til 1900-tallet. Her gjorde han store oppdagelser og starten diamantutvinning i store monn. Til og med platina og krom ble utvunnet fra gruvene.

For å komme seg til denne golfbanen, må man fly til Johannesburg. Midt mellom to nasjonalparker ligger denne ville golfbanen klar for eventyrlystne golfspillere som får oppleve flodhester på fairwayen og geparder på greenen.

Golf i tynn fjelluft

Vil man spille golf i høyden, er det anbefalt å reise til Bolivia. Her kan man teste ut golfspilling i over 3300 meters høyde, på La Paz Golf Club. Her spiller man golf i vakre omgivelser, med store trær, vanngroper og utrolig utsikt og en 18-hullsbane man mange utfordringer.

Skal man reise til Bolivias hovedstad, er det mellomlandinger på kontinentet som gjelder. I La Paz kan man virkelig få testet grensene for lange driver, da luften er tynn og motstanden liten. Banen ble i sin tid laget for overklassen tilbake i 1912.

Golf ved Dødehavet

Nesten 4000 meter lengre ned finner man verdens laveste golfbane. Den kalles Samarah Dead Sea Golf Resort og ligger 410 meter under havoverflaten. Foruten å spille seg godt under par her, kan man flyte omkring i Dødehavet uten å bli våt på magen.

Det er kanskje ikke så aktuelt å reise til Jordan i dag, selv om mange også legger feriene sine hit. Det er et eksklusivt alternativ for dem som vil oppleve noen av verdens ytterpunkter. Tror du det ikke, sjekk Booking-siden selv!

Oppsummering

Det finnes noen helt utrolige golfbaner rundt om i verden. Noen langt nord, andre høyt opp i fjellene. Andre kan man bli spist av ville dyr om man ikke passer på, mens andre steder har man nesten sunket i jorda.

Uansett hvor man reiser vil man helt sikkert finne en golfbane å spille på. Kan du skryte av å ha spilt golf oppe på toppen av en bygning eller under vann? Hvem vet hvor reisen går, men er du i tvil, så tar du med golfbaggen for sikkerhets skyld. Det kan være du går glipp av minnerike opplevelser uten golfkølla.