Dette er golfutstyret du må ha

Golf er en eksklusiv sport som anses å være sossete. Her koster medlemskapene en god slant, samtidig som man trenger en god del utstyr som koster flesk. Det er ikke nok å ankomme golfbanen med en golfkølle du fant gjemt bak i garasjen en dag, for hvert slag krever sin ulike kølle. Dermed trenger du også en bag og mye mer.

Her skal vi se på noe av golfutstyret du trenger for å komme i gang.

Klær og kleskode

Det er lov å være kreativ når det gjelder golfklær, men det er viktig at de er av en viss kvalitet og innenfor visse normer. Man kaller det etikette, og er en rekke normer og regler på golfbanen.

Det som er klart, er at en slitt dongeribukse ikke går gjennom. I de gamle heftene finner man nok krav om piquet og krage, rene bomullsbukser med hvite sokker. Golfsko er en selvfølge. Det er klart det er viktig å se ren og stelt ut, noe som betyr at man bør ha en ryddig frisyre, eller et hodeplagg som er stilig.

Golfbag

Rusler man runde på greenen alene, bør man ha en golfbag med hjul. Da er det enkelt å gå fram til golfballen eller neste tee.

En golfbag skal inneholde en rekke køller. Velg en farge som er tidløs men samtidig frisk, og gjerne som passer med golfklær du velger ut. Dette er ikke et krav, men helheten teller også. Noen bagger kan man bære, men de fleste golfbagger kan trilles.

Golfkøller

Det finnes mange forskjellige typer golfkøller alt utfra hvilket slag man skal utføre. Det er vanlig å slå første slag med en driver eller fairwaywood og har et karakteristisk avrundet hode nederst på køllen. Disse er ment for å slå langt med, da en golfbane kan ha hull fra 100 til over 500 meter distanse fra utslags-stedet. Wood var tidligere laget av tre, men er i dag av metall eller kompositt. Videre bør en golfspiller ha såkalte wedgekøller. Det kan være for slag som kalles pitch eller når ballen havner i en sandgrop. Med wedgen vil ballen få en høy avrundet bane, og kan være et nødslag der golfballen har havnet på avveie.

En putter er en kølle hvor man ruller ballen langs underlaget, vanligvis på greenen der gresset er klippet snaut.

Deretter bør spilleren ha et sett med jernkøller. Disse kan man bruke i forskjellige situasjoner, fra lange til korte slag, gjerne fra fairwayen eller der gresset er høyere, kalt rough.

Golfhansker og sko

Golfhansker kan være nyttige for å få godt grep om køllen. De gir en følelse av et nytt lag med hud, slik at man unngår å få sår. Hendene er svært viktige når man spiller golf, og derfor må man passe på dem.

Det samme gjelder for føttene. Med gode golfsko får man et god feste til underlaget, samtidig som de er gode å gå i over lengre distanser. En golfbane kan tross alt være opptil 6 km lang. Og det er ikke forventet at du har kjøpt deg en golfbil allerede.

Annet golfutstyr

Andre ting som man bør skaffe seg er peg, små pinner man kan stikke i jorda som man plasserer ballen på. Disse bør være av tre og ikke plast av naturlige grunner.

Golfballer kommer man ikke utenom, men spiller man på en treningsbane vil golfballer bli delt ut. Golfklubben har en oppsamler som får alle ballene tilbake til lageret.

Er man ikke klar for golfspill på banen nå, så vil man aldri bli det. Husk at golfutstyret koster en del, så prøv å finne de beste tilbudene til en hver tid.