De forskjellige fasilitetene på en golfbane

I Norge er golfbanene knyttet til en golfklubb. Det finnes mange flere enn hva man skulle tro. Derfor er golf en sport man kan bedrive de fleste steder. Men hva er det man finner på en golfbane, er litt forskjellig fra klubb til klubb og bane til bane.

En golfbane skal både være en plass man kan trene på og hvor det arrangeres golfturneringer på. Derfor finner man både fasiliteter som er tilpasset treningssituasjonen og turneringssituasjonen.

Trenings range

En trenings range er gjerne en overbygd stand med utspillspunkt for lange slag. Her kan man øve på teknikk, posisjonering og de virkelig lange slagene. En trenings range bruker å være åpen for alle som vil prøve seg mot en avgift.

Driving range

Driving range er mer autentisk enn en overbygd treningsrange. Her vil omgivelsene være helt like som dem ute på banen, og kan til og med være en del av golfbanen. En stor forskjell man finner på en driving range og en ekte bane er golfballene. Her brukes billigere og hardere baller. De skiller seg ut med spesielle farger og mønstre.

Lyst å prøve golf? Sjekk ut din nærmeste golfbane her!

Korthullsbane

En korthullsbane er vanligvis tiltenkt barn og nybegynnere av golf. Her kan man få prøve seg på ulike slag, spesielt pitch. Dette er et svært viktig slag man må lære seg for å bli en god golfspiller. Korthullsbane er en bane for å trene for å bli en bedre golfspiller når man er på et lavt nivå.

18-hulls bane

Ikke alle golfbaner er 18-hulls baner. Noen er også 9-hulls baner. Men med en 18-hulls golfbane har golfklubben alt som skal til for å arrangere flotte golfturneringer for amatører og profesjonelle.

Putting green

En green er den grønne flekken hvor hullet befinner seg. Putting green er altså et område der man kan trene dedikert på å putte golfballer. Det å putte er en viktig egenskap når man spiller golf, like viktig som å få ballen langt av gårde. Mange spillere feiler når det trengs som mest, men om man briljerer med sine putter, vil man kunne nå lang som golfspiller. En putt vil alltid rulle langs plenen.

Chipping green

Chipping er et slag som går fra rangen til green. Men gjerne på veldig korte avstander. Det er ofte viktig å chippe ballen for å få den til å rulle videre på kortere gress. Chip slag er gjerne med et 6-jern eller wedge. Å øve på chip er viktig, da slaget krever stor konsentrasjon og nøyaktighet.

Pitching green

Å pitche vil si å slå et mellomslag fra range mot green. Slagene varierer mellom 40 til 100 meter på en ordentlig bane, mens på korthullsbanen er slagene mellom 10 og 30 meter. PÅ den måten får nybegynnerne en god innføring i å pitche på banen.

Klubbhus med kafe, toaletter, shop

En golfklubb med respekt for seg selv har ett klubbhus. Her finner man gjerne fasiliteter som spisested, toaletter og et utsalgsted. Her vil man kunne melde seg inn i klubben og få gode rabatter på golfutstyr.

Trenger du nytt golfutstyr, sjekk Norsk Golf om når demodagene er i nærheten av deg.

Oppsummering

Det meste foregår rundt en golfklubb. Ikke alle baner har et klubbhus, men skal du spille med alle fasiliteter, så er medlemskap veien å gå.

Det er lagt til rette for at spillere skal kunne trene på golfspillets mange fasetter, og praktisere sin teknikk for perfekte slag.

Selv om Norge kanskje er et vinterland, er det mange golfklubber og baner i det langstrakte landet. Vi er ganske sikker på at du vil finne en golfbane i din nærhet!